Jag satt på tåget mellan Stockholm till Örebro. Min jacka låg på sätet bredvid, nycklarna hade jag i min jackficka. När det var dags att kliva av tåget så gick det undan. Självklart upptäckte jag inte att nycklarna någon gång under denna manöver föll ur min jackficka. När jag var på väg till min lägenhet och förde ner handen i jackan för att ta fram mina nycklar gjorde jag upptäckten att nycklarna var borta. Jag var medveten om att säkerhetsbrickan som var fäst på min knippa fungerade och att med nycklarna med största sannolikhet försvunnit på tåget.

Valet jag hade var att ta dit en låssmed och betala 500 kr för hjälpen att få upp min dörr och därefter kostnader för ev. låsbye eller kopiering av de gamla nycklarna. (Jag hade 6 st viktiga nycklar på min knippa) Jag valde istället att bo hos min kusin över natten och se om någon hörde av sig.

Vid lunchtid dagen därpå fick jag beskedet att nycklarna var återfunna. Jag kände att mycket mer jobb och kostnader försvann genom att brickan fanns. Samtal med min chef om att nycklarna var borta, samtal till idrottsföreningen som jag är delaktig i m.m.

Brickan kostar mig en liten summa pengar varje år, det är definitivt en “försäkring” som jag är mycket nöjd med.

Fredrik Weiss

Min son som precis fyllt 10 år skulle få sina egna nycklar till vårt hem för första gången. Vi hade bara en säkerhetsbricka som jag fått via mitt jobb. Jag tog av den och fäste den på min sons nycklar. Min tanke var att han är mycket slarvig. En vecka senare när jag kom hem, satt min son på trappan utanför dörren. Han var alldeles bedrövad när han berättade att nycklarna var bortkomna.

Två dagar senare får min chef ett samtal, dom informerar om att nycklarna är återfunna. Två dagar efter detta beställde jag hem varsin säkerhetsbricka till alla familjemedlemmar. Min son var förövrigt väldigt glad att ingen skada var skedd.

Ulla Hansson

Jag är student och tveksam till att investera i en säkerhetsbricka, jag tänkte att “jag tappar aldrig nycklarna ändå” men jag köpte en i alla fall. Två månader senare tappade jag min hemnyckel. Jag bor i studentrum och visste att detta kommer att kosta mig 1500 kr i depositionsavgift. En stor summa, speciellt för en student.

Efter mindre än ett dygn får jag ett samtal på min mobil. De informerar mig om att nycklarna är tillrätta. Dagen efter kom ett rekomenderat brev på posten. Nycklarna var i min ägo igen. För mig var detta otroligt, de var mycket pengar som jag sparade på denna enkla, men lilla investering.

Erik Nilsson